Як правильно обрати ключку?

13:08 16.10.2017 WorldSport

У першу чергу необхідно підібрати ключку по довжині, а також з'ясувати загин гака, необхідний для вашої дитини:

- Ніколи не купуйте для дітей дорослі ключки, оскільки характеристики жорсткості, товщини ручки, а також форми гака дорослої ключки не призначені для дітей, що не тільки негативно позначається на грі дитини, але і може спричинити травми!

- Якщо дитина вперше бере в руки ключку, купіть їй ключку без загину (пряму), це допоможе вам і вашій дитині визначитися який хват зручніше; лівий чи правий.

- Для маленьких дітей (до 10 років) найкраще підходять дерев'яні ключки або комбіновані (дерев'яна ручка, пластиковий гак), дитина швидше відчує ключку в руках.

- Перед покупкою уважно досліджуйте ключку на наявність скал, поганого фарбування ручки, або відшарування сітки та ламінату. Наявність однієї з цих ознак говорить про те, що перед вами шлюб або продукція низькосортного виробника, що не гарантує довговічність використання ключки, а також відсутність травм!

 Як правило, довжина ключки повинна бути на рівні носа (не нижче підборіддя і не вище брів). Також можна вкоротити ключку до потрібної довжини (відпиляти за допомогою пилки). Довжина ключки підбирається у звичайному взутті (без ковзанів).

 Основні етапи обробки полягають у наступному:

- ключка відпилюється до необхідної довжини, кромки зрізу обробляються напилком.

- гак ключки обмотується ізолентою по всій довжині в один шар

- рукоятка ключки (верхній хват) обмотується ізолентою в кілька шарів до необхідної товщини, залежно від хвату гравця. Рекомендується використовувати наступний спосіб обмотки ручки: спочатку робите обмотку в 1 шар довжиною приблизно 15 см від верху. Не відриваючи стрічки, розмотує її приблизно на 50 см і робите кіску (скручує). Цю кіску накладаєте знизу нагору витками на перший шар з інтервалом приблизно в 2 см. У самому верху робите наболдажник (потовщення) із залишків кіски. Не відриваючи стрічки, робите останню обмотку в 1 шар зверху вниз, яка зафіксує кіску. Тепер ключка добре триматиметься в руці, і не вислизатиме під час гри.

Для обмотки ключки використовується матер'яна ізолента (не слизька). Можливо використовувати як спеціалізовану стрічку, яка продається у хокейних магазинах, так і звичайну ізоленту, яка продається у звичайних господарських магазинах, проте довговічність останньої буде значно нижчою.