Намети GreenCamp.

01:07 27.09.2017 WorldSport

Правильно підібраний намет буде вашим надійним помічником у походах. Перед покупкою намету дуже важливо визначити її призначення. Усі намети мають кілька видів класифікації, що враховує особливості туристичних умов. Якісний намет дозволить створити хороші умови для відпочинку у поході, захистити від проявів погоди, комах та тварин.

На ринку представлено безліч марок, що спеціалізуються на виробництві туристичного спорядження. GreenCamp щодо молодого бренду, який встиг зарекомендувати себе на ринку. В асортименті компанії можна знайти різні види наметів, що спеціалізовані для того чи іншого виду активного відпочинку на природі. Якісна продукція бренду здобула визнання завдяки високотехнологічним сучасним матеріалам.

Намети від GreenCamp мають високу міцність завдяки якісно прошитим швам, які не дозволяють проникати всередину воді. Легкий матеріал характеризується високою міцністю та повною відсутністю сторонніх запахів. Щоб правильно вибрати намет для туристичного походу, вам потрібно орієнтуватися у їхній класифікації та типології.

Класифікація наметів за типом та призначенням

Призначення намету визначає, в яких саме умовах він буде використаний, для досягнення необхідних результатів. Перед покупкою намету ви повинні точно визначити, з якою метою та на якій місцевості використовуватиметься намет. У зв'язку із призначенням виділяють кілька різновидів наметів.

1) Трекінгові намети

Трекінгові намети, або як їх ще називають – рівнинні, призначені для полегшених та нетривалих туристичних походів, переважно у теплу пору року. Такий невеликий намет розбивається на рівнинній місцевості в лісі або неподалік туристичних стежок. Трекінгові намети добре захищають від комах і гарантують гарний відпочинок на природі, проте сильні погодні прояви такий намет перенесе не дуже добре.

2) Експедиційні намети

Цей різновид туристичних наметів схожий на трекінгові, але при цьому стійкість до вітру та дощу у них значно краща. Такі намети знадобляться як у простих туристичних походах рівнинною місцевістю, так і для легких гірських експедицій. Намети добре розбиваються на відносно рівному грунті і добре протистоять навіть сильному вітру.

3) Штурмові намети

Цю категорію наметів також називають високогірними чи альпіністськими. Свою назву вони отримали завдяки своїм універсальним якостям. Такий намет може використовуватися в найекстремальніших умовах, за рахунок чого вони часто використовуються під час походів у гори. Штурмовому наметі не страшні навіть найзапекліші погодні прояви, вони відмінно захищають від вітру, дощу та снігу. Такі намети мають невелику вагу, швидко збираються і мають помірну місткість.

4) Кемпінгові намети

Кемпінгові чи сімейні намети обирають любителі автотуризму та прихильники туристичних зупинок в одному місці на кілька днів. Такі намети дуже місткі та більше нагадують невеликий будинок, тому їх часто обирають для сімейного відпочинку на свіжому повітрі. У кемпінгових наметів часто відзначається наявність високої стелі та просторого тамбуру. Туристичні сімейні намети добре вентилюються і зазвичай облаштовані кількома вікнами, проте через свої великі розміри вони повільніше прогріваються.

5) Спеціалізовані намети

Спеціалізовані намети названі так через свої індивідуальні характеристики. Такі намети підбираються для нестандартних умов або призначень і часто мають специфічну конструкцію. Так ви можете замовити рибальський, військовий, дитячий або намет для зимових походів із низькими температурами.

Класифікація наметів за рівнем захисту

Ступінь захищеності намету обумовлюється кількістю шарів тенту, за рахунок якого створюються комфортні умови для відпочинку всередині намету. До цієї класифікації відгостяться:

1) Одношарові намети

Перевага одношарового намету полягає в її невеликій вазі. Це чудовий варіант для полегшених туристичних походів на нетривалий термін. Такі намети відрізняються особливою компактністю, а також швидким і простим складанням. Невеликою проблемою такого намету можна назвати те, що вентиляція може бути не дуже гарною. Один шар матеріалу не завжди може забезпечити вологонепроникність та оптимальний повітрообмін одночасно. Прості одношарові намети погано вентилюються, тому всередині часто може накопичуватися вогкість. Такі намети підходять лише для походів у теплу пору року без явних випадів опадів.

Більш дорогі та якісні одношарові намети роблять із високотехнологічного мембранного матеріалу з оптимізованою системою вентиляції. Однак тканина, що дихає, має особливість продуватися вітром. Повністю ізольовані намети та оптимальна вентиляція, які можна знайти в асортименті бренду GreenCamp більшою мірою використовуються в екстремальних туристичних походах і мають більш високу ціну.

2) Двошарові намети

Такий вид наметів найпоширеніший завдяки своїй універсальності та комфортним характеристикам. Зовнішній шар такого намету – тент – є надійним захистом від вологи та вітру. Матеріал цього шару може бути міцним і виконувати роль надійної зовнішньої оболонки.

Другий шар намету виробляється з легкого матеріалу, що дихає, здатного забезпечити хорошу вентиляцію всередині намету. Цей шар важливий для того, щоб усередині не утворювалися скупчення конденсату, а в наметі завжди було свіже повітря. Спеціальна скань із пористою текстурою виводить зайве повітря та вологу, за рахунок чого вона осідає на зовнішньому тенті та не проникає всередину намету. Для додаткової вентиляції в наметі іноді вбудовуються додаткові віконця.

Види сезонних наметів

Залежно від температури та погодних умов природних сезонів створюються намети, що відповідають необхідним вимогам у ту чи іншу пору року. Серед них виділяють:

1) Літні намети

Такий вид наметів відповідно використовується для туристичних походів у теплу літню пору року. Основні характеристики такого намету це легкість, простота в установці, гарна вентиляція, компактність та доступна ціна. Сильний вітер і дощ такий намет виносить насилу.

2) Намет на три сезони

Трисезонні намети використовуються для туристичних походів навесні, влітку та восени і мають кілька ступенів захисту від природних проявів. Вони чудово підходять для суворих погодних умов, таких як злива, буря та невеликі заморозки, тому такі намети вважаються найбільш універсальними.

3) Намет на чотири сезони

Такі намети не вбиваються. Вони витримують сильний холод і навіть шторм. Такий намет, завдяки своїй складній системі вентилювання та повітронепроникності, може використовуватися цілий рік. Основними особливостями таких наметів можна назвати підвищену стійкість до вологи, а також наявність спеціальної спідниці, що захищає від снігу.

Підбираємо правильний намет

Для початку перед вибором намету ви повинні поставити перед собою кілька основних питань, які згодом допоможуть вам з вибором. Для яких цілей ви купуєте намет? На якій місцевості ви її використовуватимете? Скільки людей має розміщуватись у наметі з комфортом? Відповівши на ці питання, вам буде легше впоратися із класифікацією туристичних наметів.

Для нетривалого пішого рівнинного або гірського походу краще вибирати двошаровий трекінговий або експедиційний намет, у якого буде хороший показник вологостійкості. Для відпочинку із сім'єю підійдуть кемпінгові намети. Кількість шарів залежить від умов, у яких ви збираєтеся зупинитись. Якщо це літній період і на потрібній вам території не передбачається значних опадів, можна придбати одношаровий намет. Для тривалих походів з непередбачуваними погодними умовами краще вибрати кемпінговий намет із двошаровим захистом.

Для гірських експедицій та досвідчених туристів, які зазвичай вибирають складні походи із суворими погодними умовами підійдуть штурмові намети. Вони відмінно захищають від вітру і дощу і при цьому мають легку вагу і компактність. Також існують різні форми наметів, і вони підбираються залежно кількості людей, у яких вони розраховані.